Veranderen

Wanneer je je identificeert met de persoonlijkheid leef je in een illusie ook al noemen veel mensen dat hun werkelijkheid. Bewust worden is niet meer of minder dan het loslaten van deze illusie.

Lorem ipsum dolor sit

Veranderen

Dat het lastig is om wakker te worden uit deze droom komt niet alleen door de persoonlijkheid die we door de jaren heen hebben gevormd maar ook doordat ons denken onder invloed staat van het denken van de mensheid als geheel. Daarnaast kunnen we complicerende effecten ervaren via de energetische weg. Daarbij kun je denken aan eerdere zielservaringen, energetische bewustzijnsvormen, systemische invloeden vanuit bijvoorbeeld je familie van herkomst of je werk en het effect van de hemellichamen.

In de kern is de illusie loslaten letterlijk ‘veranderen’, een ander worden dan dat je nu denkt dat je bent. Dat begint met de bereidheid om niet langer ‘jezelf’ te zijn en te ontdekken wie je wil zijn. Wie dat is kan je vanuit je persoonlijkheid niet bedenken, maar wordt duidelijk als je de persoonlijkheid zelf loslaat en als je het onbekende laat zijn en ervaart wat werkelijk is. Het onbekend laten zijn vraagt om een bewuste keuze om angsten aan te gaan met voldoende vertrouwen in jezelf en een dieper weten dat het niet voor niets op je pad gekomen is.

In dat kader is het mooi dat het leven een aaneenschakeling is van precies die gebeurtenissen die het voor jou mogelijk maken je verandervermogen te ontwikkelen. In veel gevallen zullen je levenslessen al snel duidelijk zijn, maar er zijn er ook die je op het moment zelf niet kan verwerken. Gelukkig verdwijnen die niet maar sla je ze op, in je fysieke- en energetische lichamen, zodat je er later aan toe kunt komen als je de keuze maakt. Je wordt eraan herinnerd doordat de ervaringen die je met je meedraagt je denken en doen via je onderbewuste beïnvloeden en daarmee steeds situaties creëren die er om vragen de bron aan te pakken. Die situaties of gevoelens waar we steeds weer tegenaan lopen zijn de zaken die de moed vragen om ze bewust aan te gaan zodat ze echt verwerkt kunnen worden.

Het aangaan van werkelijke verandering is de enige manier om ons denken te veranderen en daarmee de wereld zoals we die, voor onszelf, gecreëerd hebben. Immers, wat ieder van ons de werkelijkheid noemt, is niet meer dan een op het verleden gebaseerd filter over het huidige moment. Maar we zijn niet overgeleverd aan de omstandigheden zoals we denken dat ze zijn. Wij zijn het zelf die onze manier van denken en zien over de situatie kunnen veranderen omdat alle verandering in feite uit onszelf geboren wordt. We bezitten allemaal het vermogen om dat te doen en het is je eigen keuze om dat vermogen wel of niet te gebruiken.

Het ‘vervelende’ lijkt dus te zijn dat die ervaringen zich blijven herhalen tot je de les geleerd hebt. Het goede nieuws is dat je steeds weer de kans krijgt om te leren en dat je geen lessen krijgt die je niet aankan. Het vraagt alleen wel een bewuste keuze om ze aan te gaan. Het vraagt van jou dat je de les wil leren, je wordt daarbij geholpen door het leven zelf (het universum). En misschien is het een geruststelling dat het leren van dit soort lessen geen langdurig en pijnlijk proces hoeft te zijn. Dat is een veel voorkomende belemmerende overtuiging van de persoonlijkheid maar is niet de realiteit. Dat vermogen aanspreken zal je zelf moeten doen maar het hoeft niet alleen. In mijn ervaring zijn het juist de ontmoetingen met anderen geweest die me in staat hebben gesteld om bewuster te kijken naar de ervaringen in mijn leven.

Consult

Samen onderzoeken wij wat jou innerlijk tegenhoudt. Blokkades ruimen wij direct op.

Neem contact op

Onze blog

Blijf op de hoogte. Mis niks.

Neem contact op

2 Bedroom
1 Bath

2D
3D
4D
5D

This two bedroom one bath features a Designer kitchen with all brand name top of the line appliances, an Extended granite island great for bar stools. Spacious living and dining area with a large window.

Large windows offer an expansive view and a balcony for you to enjoy.

Spacious Bedrooms, both with closet and large windows.Split unit heating and cooling.

2 Bedroom
2 Bath

2C
3C
4C
5C

Coming Soon

Designed by;

Veranderen

Wanneer je je identificeert met de persoonlijkheid leef je in een illusie, ook al noemen veel mensen dat hun werkelijkheid. Bewust worden is niet meer of minder dan het loslaten van deze illusie.

Dat het lastig is om wakker te worden uit deze droom komt niet alleen door de persoonlijkheid die we door de jaren heen hebben gevormd maar ook doordat ons denken onder invloed staat van het denken van de mensheid als geheel. Daarnaast kunnen we complicerende effecten ervaren via de energetische weg. Daarbij kun je denken aan eerdere zielservaringen, energetische bewustzijnsvormen, systemische invloeden vanuit bijvoorbeeld je familie van herkomst of je werk en het effect van de hemellichamen.

In de kern is de illusie loslaten letterlijk ‘veranderen’, een ander worden dan dat je nu denkt dat je bent. Dat begint met de bereidheid om niet langer ‘jezelf’ te zijn en te ontdekken wie je wil zijn. Wie dat is kan je vanuit je persoonlijkheid niet bedenken, maar wordt duidelijkheid als je de persoonlijkheid zelf loslaat en als je het onbekende laat zijn en ervaart wat werkelijk is. Het onbekend laten zijn vraagt om een bewuste keuze om angsten aan te gaan met voldoende vertrouwen in jezelf en een dieper weten dat het niet voor niets op je pad gekomen is.

Het aangaan van werkelijke verandering is de enige manier om ons denken te veranderen en daarmee de wereld zoals we die, voor onszelf, gecreëerd hebben. Immers, wat ieder van ons de werkelijkheid noemt is niet meer dan een op het verleden gebaseerd filter over het huidige moment. Maar we zijn niet overgeleverd aan de omstandigheden zoals we denken dat ze zijn. Wij zijn het zelf die onze manier van denken en zien over de situatie kunnen veranderen omdat alle verandering in feite uit onszelf geboren wordt. We bezitten allemaal het vermogen om dat te doen, en het is je eigen keuze om dat vermogen wel of niet te gebruiken.


In dat kader is het mooi dat het leven een aaneenschakeling is van precies de gebeurtenissen die het voor jou mogelijk maken om de keuze, steeds opnieuw, te maken om je verander vermogen te ontwikkelen. In veel gevallen zal de levensles als snel duidelijk zijn, maar er zijn er ook die ik op het moment zelf niet verwerkt kunnen worden omdat je er op dat moment nog niet aan toe bent. Die ervaringen verdwijnen niet maar die sla je op, in je fysieke lichaam en energetische lichamen, zodat je er later aan toe kunt komen als je de keuze maakt. Je wordt eraan herinnert doordat de ervaringen die je met je meedraagt je denken en doen via je onderbewuste beïnvloeden en daarmee steeds situaties creëren die er om vragen de bron aan te pakken. Die situaties of gevoelens waar we steeds weer tegenaan lopen zijn de zaken die de moed vragen om ze bewust aan te gaan zodat ze echt verwerkt kunnen worden.

Het ‘vervelende’ lijkt dus te zijn dat die ervaringen zich blijven herhalen tot je de les geleerd hebt. Het goeie nieuws is dat je steeds weer de kans krijgt om te leren en dat je geen lessen krijgt die je niet aankan. Het vraagt alleen een bewuste keuze om ze aan te gaan om ze op te lossen (los te laten). Het vraagt van jou dat je de les wil leren, je wordt daarbij geholpen door het leven zelf (het universum). En misschien is het een geruststelling dat het leren van dit soort lessen geen langdurig en pijnlijk proces hoeft te zijn, dat is een veel voorkomende belemmerende overtuiging van de persoonlijkheid maar dus niet de realiteit. Dat vermogen aanspreken zal je zelf moeten doen maar het hoeft niet alleen. In mijn ervaring zijn het juist de ontmoetingen geweest met anderen die me in staat hebben gesteld om bewuster te kijken naar de ervaringen in mijn leven.

Designed by;