Realiteit

De wereld die wij waarnemen met onze zintuigen zullen we doorgaans aannemen als de werkelijkheid. Wat je ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt is echt.

Lorem ipsum dolor sit

Realiteit

Dat is voor de meesten van ons een wereld op basis van tijd, verandering, begin en einde, geboorte en dood, gebaseerd op onder andere het geloof in schaarste. Het is misschien moeilijk te geloven, maar eigenlijk gebeurt er iets heel anders. Je persoonlijkheid selecteert wat je bewustzijn bereikt en houdt je daarmee weg van je innerlijke zelf. Er gebeurt heel veel onbewust en je ziet maar een fractie van wat er werkelijk is en wie je werkelijk bent.

Omdat waarnemingen een functie zijn van ons lichaam vertegenwoordigen ze ook een begrenzing van het bewustzijn. Het lichaam lijkt in hoge mate zelfsturend en onafhankelijk, maar in feite reageert het alleen op de intenties van de denkgeest (mind). De denkgeest staat bij veel mensen het grootste gedeelte van de tijd in dienst van de persoonlijkheid, het ego, en niet van het innerlijke zelf. De denkgeest spiegelt ons eigen referentiekader, de ideeën, wensen en emoties die de overhand hebben in onze denkgeest. Wat er onbewust gebeurt, is dat we eerst naar binnen kijken naar de realiteit die we willen zien en vervolgens projecteren we die wereld naar buiten en maken daar de waarheid zoals wij die zien. We maken die waar door onze interpretaties van wat we zien. Zonder dat je je er bewust van bent, leef je eigenlijk in een droom.

Bewustwording gaat dan ook over leren waarnemen wat er altijd is maar je bewustzijn niet bereikt. Door niets of niemand anders in ons denken verantwoordelijk te houden voor wat er in ons leven gebeurt, dus door eigenaarschap te nemen over wat er in ons omgaat, kunnen we loskomen van de persoonlijkheid. Naarmate we leren onze manier van waarneming te herkennen en onszelf hiervoor te vergeven, gaan we onszelf zien zoals we werkelijk zijn. Het leven zelf helpt ons te ontsnappen uit de droomwereld door ons te denken spiegelen zodat we onze vergissingen af kunnen leren. Alles in je leven gebeurt precies op tijd met als doel om echt te gaan ‘zien’.

Consult

Samen onderzoeken wij wat jou innerlijk tegenhoudt. Blokkades ruimen wij direct op.

Neem contact op

Onze blog

Blijf op de hoogte. Mis niks.

Neem contact op
Designed by;

Realiteit

De wereld die wij waarnemen met onze zintuigen zullen we doorgaans aannemen als de werkelijkheid. Wat je ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt is echt.

Dat is voor de meeste van ons een wereld op basis van tijd, verandering, begin en einde, geboorte en dood, gebaseerd op onder andere het geloof in schaarste. Maar eigenlijk gebeurt er iets heel anders. Je persoonlijkheid selecteert wat je bewustzijn bereikt en houd je daarmee weg van je innerlijke zelf. Omdat er zoveel onbewust gebeurt zie je maar een fractie van wat er werkelijk is en wie je werkelijk bent.

Omdat waarnemingen een functie zijn van ons lichaam vertegenwoordigen ze ook een begrenzing van het bewustzijn. Het lichaam lijkt in hoge mate zelfsturend en onafhankelijk, maar in feite reageert het alleen op de intenties van de denkgeest (mind). De denkgeest staat bij veel mensen het grootste gedeelte van de tijd in dienst van de persoonlijkheid, het ego, en niet van het innerlijke zelf. De denkgeest spiegelt ons eigen referentiekader, de ideeën, wensen en emoties die de overhand hebben in onze denkgeest. Wat er onbewust gebeurt is dat we eerst naar binnen kijken naar de realiteit die we willen zien en vervolgens projecteren we die wereld naar buiten, en maken daar de waarheid zoals wij die zien. We maken die waar door onze interpretaties van wat we zien. Zonder dat je je er bewust van bent leef je eigenlijk in een droom.

Bewustwording gaat dan ook over leren waarnemen wat er altijd ook is maar je bewustzijn niet bereikt. Door niets of niemand anders in ons denken verantwoordelijk te houden voor wat er in ons leven gebeurt, dus door eigenaarschap te nemen over wat er in ons omgaat, kunnen we loskomen van de persoonlijkheid. Naarmate we leren onze manier van waarneming te herkennen en onszelf hiervoor te vergeven, gaan we onszelf zien zoals we werkelijk zijn. Het leven zelf helpt ons te ontsnappen uit de droomwereld door ons te leren ons denken om te keren en onze vergissingen af te leren. Alles in je leven gebeurt precies op tijd met als doel om echt te gaan ‘zien’.

Designed by;